Uhvaćen nakon krađe, dok su ga sprovodili u stanicu napao i šutirao policajca

SMEDEREVO, 18. avgust 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Z. G. (49) iz Požarevca. On je 15. avgusta zatečen od strane policije u vršenju krađe. Naime, oštećeni je primetio da su mu iz hodnika kuće nestala dva para patika, pa je istrčao iz kuće, video ga i pozvao policiju. Dva policajca koja su ubrzo stigla na lice mesta izvršili su obilazak okolnih dvorišta i pronašla ga dok se krio.

Prilikom sprovođenja u policijsku stanicu osumnjičeni je napao jednog policijskog službenika i zadao mu više udaraca nogom, nanevši mu pritom telesne povrede.

Na predlog javnog tužioca, određen mu je pritvor, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, koji može da traje do trideset dana. U toku istrage potrebno je ispitati oštećene i svedoka ovih događaja, kao i obaviti veštačenje telesnih povreda.

Za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 323. stav 2. u vezi sa st. 1. KZ zaprećena je kazna zatvora u trajanju od 2 do 8 godina, dok je za krivično delo krađa iz čl. 203. KZ alternativno propisana novčana ili kazna zatvora do 3 godine, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: OJT u Smederevu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!